www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Прогноза за времето през месец ноември 2023 година - слаби превалявания

(5 votes, average 1.80 out of 5)

Прогноза за времето през месец ноември 2023 година

Какви са прогнозите за времето през ноември 2023 година? Какво време можем да очакваме през първата десетдневка на ноември 2023?

През първата десетдневка на ноември 2023 година очакваме слънчево време, с дневни температури в рамките на 12-15 градуса. Към шести и седми ноември облачността ще се увеличи, а температурите ще се понижат до около 11-13 градуса. В края на първата десетдневка температурите ще останат без промяна. Очаква се да има дъждове в началото на втората десетдневка на ноември 2023 година, като дневните температури ще бъдат между 3 и 5 градуса.

Прогнозата за среднодневните температури през ноември 2023 година показва, че в началото на месеца ще има по-високи температури от нормалното. Минималните температури в първите дни на месеца ще бъдат около 2-6 градуса, като по-ниски стойности може да достигнат до минус 7 градуса. През третата десетдневка се очаква значително захлаждане, като сутрешните температури в цялата страна може да бъдат отрицателни.


През ноември можем да очакваме около 4-5 слънчеви дни, при които температурите ще се повишават до 14-17 градуса.

Какви ще бъдат минималните температури през ноември 2023 година?

Минималните температури през ноември ще бъдат в диапазона от минус 4 до минус 7 градуса.

Астрономическите данни за ноември 2023 година показват, че средната продължителност на деня ще бъде около 10 часа и 20 минути.


Климатичната справка за ноември 2023 година показва, че слънцегреенето ще бъде между 65 и 90 часа. Очакват се динамични процеси, които ще пренасят арктичен въздух, но не са изключени и по-топли течения от средиземноморието, които ще преобладават, особено през първата десетдневка на ноември 2023 година.

 

В края на месеца е възможно да има  превалявания от сняг във високите части на западна България. Като цяло, очаква се ноември 2023 година да бъде по-топъл от нормалното за този период от годината.

loading...

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 219 посетителя в сайта