www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Прогноза за времето през месец декември 2023 година - снеговалежи

(9 votes, average 2.67 out of 5)

Прогноза за времето през месец декември 2023 година

Прогноза за времето и метеорологичните условия през декември 2023 година

Зимата официално започва през декември 2023 година, а според нашата дългосрочна прогноза, очакваме снегове и задържане на снежната покривка. Декември 2023 година ще бъде типичен зимен месец, който ще  предложи сериозни мъгли.

Очакваме около 26 облачни дни през декември 2023 година, като слънчевото  греене ще бъде около 55-70 часа.

Астрономическата прогноза за декември 2023 година показва, че през този период дните ще бъдат най-къси. На 1-ви декември 2023 година денят ще продължи 9 часа и 17 минути. Най-късият ден от годината ще бъде на 21-ви декември 2023 година, когато денят ще има продължителност от 9 часа и 2 минути. След тази дата ще започне увеличаване на дневната светлина.


Относно метеорологичната обстановка през декември 2023 година очакваме студено, мъгливо и облачно време през целия месец. Прогнозираме около 3-4 слънчеви дни. Валежите от дъжд ще  преминават в сняг. Очакваме снежни дни да има между 5 и 8 декември.

Според прогнозата за времето през декември 2023 година, средната температура ще бъде по-ниска от нормалната. В по-високите райони на западна България и северната част на страната очакваме температури от минус 8 до плюс 2 градус. В районите на Черноморието средните температури ще бъдат около 3 градуса. Прогнозираме повече валежи от нормалното, вариращи от 45 до 75 литра на квадратен метър. В южните райони очакваме до 125 литра на квадратен метър. Най-ниските температури през декември 2023 година ще достигнат до минус 15 градуса, докато най-високите ще се движат между 5 и 8 градуса.

През първата десетдневка прогнозираме дъждовно време, съпроводено от снеговалежи в по-високите западни райони. В южните райони на България и в района на Черноморието валежите ще бъдат само от дъжд. След девети декември ще проникне студен въздух в страната и температурите ще продължат да спадат. Очакваме снеговалежи около 24-ти декември и в края на месеца. Температурите ще се понижават от минус 11 до минус 13 градуса.


За Коледа 2023 година очакваме силни снеговалежи, особено в по-високите райони, най-изразени в западна България. Прогнозираме най-ниските температури да достигнат до минус 15 градуса. Най-високите температури през декември 2023 година ще се движат между 4 и 8 градуса, а най-ниските ще бъдат от минус 11 до минус 16 градуса. Очаква се студено време. Снежната покривка по планините ще е подходяща за ски. Ще има значителни количества сняг на много места в страната.

 

Такова време очакваме през декември 2023 година.

loading...

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 135 посетителя в сайта