www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Прогноза за времето през месец януари 2024 година - студено

(6 votes, average 3.00 out of 5)

прогноза за времето през месец януари 2024 година

Каква метеорологична обстановка ни очаква през месец януари 2024 година?

Според метеорологичните прогнози, януари 2024 се очертава да бъде изключително студен месец, вероятно с най-ниските температури за цялата година. През този месец, силни североизточни и северозападни ветрове ще пренасят студен въздух в региона, причинявайки обилни снеговалежи и образуването на трайна снежна покривка в повечето райони, а в някои части на Североизточна България се очакват допълнителни трудности поради преспи и навявания.

Очаква се  през януари 2024 година облачните дни да варират между 15 и 18, докато дните с валежи да са приблизително осем.

Средната месечна температура през януари ще бъде по-ниска от стандартните стойности, с очаквани за валежи, превишаващи обичайните нива. Слънчевото време ще бъде краткотрайно. Очакваме 5 до 7 слънчеви дни, докато по-голямата част от месеца ще бъде доминирана от мъгли и облачност. Очаква се облачните дни да варират между 15 и 18, а дните с валежи да бъдат около осем.


Какво време да очакваме в началото на месец януари 2024?

В началото на месеца, температурите ще са променливи, с периоди на дъжд и снеговалежи, които ще допринесат за натрупването на сняг, особено върху високите полета на западна България.

Как ще характеризираме времето през второто десетдневие на месец януари 2024?

През второто десетдневие, студът ще се засили, с температури падащи между минус 6 и минус 13 градуса и последващо формиране на стабилна снежна покривка.

През третото десетдневие на месец януари 2024 година очакваме леко затопляне

 

В последната част на месеца, въпреки че ще се наблюдава леко покачване на градусите, обилните валежи ще продължат, като се предвиждат да бъдат повече от обичайните за периода. В този месец, температурите ще достигнат своя пик между 9 и 13 градуса, докато минималните стойности ще са между минус 14 и минус 9 градуса. В заключение на месеца, се очакват особено екстремни климатични условия, където на някои места стълбът на термометъра може да падне до минус 20 градуса. Силни снеговалежи и бури се прогнозират за североизточните райони на страната, като януари 2024 очакваме да бъде период на студено време и изобилие от снеговалежи.

loading...

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 298 посетителя в сайта