www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Прогноза за времето през месец февруари 2024 година - по-високи температури от нормалнато

(3 votes, average 3.67 out of 5)

Прогноза за времето през месец януари 2024 година

Каква е прогнозата за месец февруари 2024?

Прогнозата за времето през февруари 2024 не предвижда неочаквани студени изненади. Прогнозира се, че средната температура за месеца може да надвиши обичайните стойности за този период.

Каква метеорологична обстановка можем да очакваме през февруари 2024 г.?

Планинските райони ще се радват на подходяща снежна покривка за ски спортове, но ниските температури изискват предпазливост и подходяща екипировка срещу студа.

Очаквани температури за февруари 2024 г. включват по-слаба снежна покривка в ниските полета на юг в страната и по-трайна такава в западните райони и североизтока, където температурите ще бъдат по-ниски. Средната месечна температура за високите полета и северните части ще бъде между минус 6 и 3-4 градуса, докато в южните райони и край морето - между минус 2 и плюс 7 градуса. В планинските райони се очакват стойности между минус 11 и минус 6 градуса.


Въпреки че се очаква февруари 2024 да има средна температура над обичайната, ниските стойности могат да достигнат до минус 13-15 градуса, а при ясно и спокойно време - и до минус 17 градуса, особено през второто десетдневие. Максималните температури, които предвиждаме за периода, се очаква да бъдат между 8 и 13 градуса през третото десетдневие.

Прогнозата включва и промени във времето с чести дъждове и снеговалежи, като устойчиви снежни покривки не са вероятни. Атмосферната динамика ще се засили, особено към края на месеца.

Какво време да очакваме през първото десетдневие на февруари 2024?

Относно валежите през февруари 2024, първото десетдневие ще донесе по-топло време с температури над средните и променлива облачност с дъжд, който ще преминава в сняг върху високите полета на запад.

Какво време да очакваме през второто десетдневие на февруари 2024?

Очакваме повече валежи и по-ниски дневни температури през втората половина на месеца, със значителни снеговалежи, особено в западните райони, и спадане на температурите до минус 9-11 градуса.

 

loading...

 

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 1244 посетителя в сайта