www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Вторник, 17 Юли 2012г. 15:51ч.

НЕПРИЯТНИТЕ СИМПТОМИ ПРЕЗ МЕНОПАУЗАТА ИЗЧЕЗВАТ, АКО ОТСЛАБНЕТЕ

от
Оценете статията
(0 гласа)

 

 

 

Защо се пълнее по време на менопаузата?

С настъпването на климактериума в организма на жената стават съществени хормонални изменения. Нa­малява се изработването на естрогени - хормони, които се произвеждат в яйчниците. Естрогените способстват за отлагането на мазнините в долната половина на тяло­ то, в областта на седалището, бедрата. При настъпването на климактериума количеството на мазнини в тези области по принцип намалява. Паралелно с това се наблюдава значително увеличение на отлагането на маз­ нини в горната половина на тялото, на лицето, корема, гърба, което е свързано с повишаване съдържанието в кръвта на друг хормон - кортизол, който се произвежда в надбъбречната жлеза. Освен това, както, с възрастта в някаква степен се влошава работата на щитовидната жлеза, което се съпровожда със забавяне на обмяната на веществата. Тези хормо­нални пренастройки, които стават в организма, с настъп­ ване на климактериума водят до увеличаване на теглото

Отслабването с 4 кг по време на менопауза намалява неприятните симптоми

Учените доказаха, че отслабването намалява симптомите по време на менопауза. Свалянето само на 4 кг и повече намалява приливите на топли вълни и нощното изпотяване.
Учените съветват лекарите да препоръчват на жените да нормализират килограмите си.

По време на менопауза залайгайте само на диета, бедна на мазнини

В хода на изследването се потвърдил факта, че диетата, бедна на мазнини, помага да се намалят всички неприятни  симптоми по време на менопаузата. Специалистите препоръчват на жените да  използват повече плодове и зеленчуци, пълнозърнест хляб и да изоставят мазните и пържени  храни.

 

 

 

 

 

Е-мейл: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 82 посетителя в сайта