www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

АНИ ЦОЛОВА СВАЛИ 13 КГ

(4 votes, average 5.00 out of 5)

 

 

 

 

Човек може да отслабне дори да не спазва съветите на диетолозите. Обикновено те препоръчват да се закусва добре, а вечер преди лягане храната да е ограничена или почти да липсва.

Е, има и хора, които нарушават тези забрани, но пък отслабват. Сред тях е Ани Цолова, водещата на сутрешния блок "Тази сутрин" на Би Ти Ви. За последните 8-9 месеца тя успя да свали около 13 килограма от теглото си и сега почти се е стопила.

Тайната е, че всеки ден играя един час степ аеробика и се храня разделно, издаде водещата. Преди време тя успяла да влезе в дънките си отпреди забременяването си (преди 4 години) и това я амбицирало още повече.
Доскоро не се и замисляла да пази диета. "Не ми се е налагало, никога не съм пазила диета. Първо, метаболизмът се забавя, а и преди да забременея, съм яла винаги каквото искам, но все пак ходех на народни танци.

Такъв ми е режимът, че ставам много рано, но не закусвам преди ефир. Обикновено първото ядене за деня ми е след 13,00 ч, но никога не смесвам хляб и месо, както и месо с картофи, нито пък ориз и месо", обяснява Ани. И не скрива, че много обича да похапва зеленчукови кюфтенца. В тях има настъргани моркови и тиквички, както и яйце (още за примерното меню - виж по-долу).

"Вечер преди лягане пак похапвам късно, често след 20,00 ч, но явно това не пречи на метаболизма ми", казва Цолова.

Диетата си обаче журналистката съчетава със спорт. При инструкторката по степ аеробика я завела нейна приятелка преди година. Водещата първо не издържала на темпото. С усилия изтрайвала едва по десетина минути, ставало лошо. Мислела дори да се откаже. Докато един ден просто станало приятно.

"При тази аеробика няма мускул, който да не се загрява. Тренировката включва кардиоупражнения, има танци, като всичко е ритмично", описва заниманията си Цолова. Така по обед, вместо да седне да обядва с колегите от телевизията, отива на тренировка. Дори вече е привлякла към каузата и други членове на екипа.

Психотерапия

Преди години Ани беше известна със страстта си към народните танци. С хорта обаче не успяла да постигне ефекта на аеробиката. Постепенно тя толкова се запалила по нея, че от няколко месеца задължително тренира всеки ден по цял час. Не пропуска да го направи даже и в събота и неделя, вместо да се опъне пред телевизора в блажено спокойствие.

"Тренировката ми действа и като своеобразна психотерапия - нали при движение се отделя така нареченият хормон на щастието - казва с усмивка водещата. - При тренировка изпразвам главата си от всичко, което ме тревожи, а усещането ме държи няколко часа след аеробиката. В началото наистина ставаше дума за воля, но постепенно се превърна в необходимост. Тази седмица не бях в София и нямаше как да ходя на тренировки, което леко ме изнерви", пошегува се тя.

Как отслабва Ани Цолова?

Ани Цолова дава своя идея за меню на хората, които обичат да експериментират диети. В последно време тя залага на салата с чушки, които пече сама вкъщи, гарнирани със зелен лук, зехтин и плочка сирене. "Към това може да се добави и домат, стига да е вкусен", обяснява тя.

Първото ядене за деня е към 13,00 ч и всъщност е нещо между закуска и обяд. Най-често тогава хапва поне 2-3 таратора, голяма зелена салата с яйце и "обилна" пилешка пържола.
"Даже нямам представа какво е количеството, понякога се чувствам преяла", разкрива през смях Цолова. Единственото, което спазва стриктно, са принципите на разделното хранене.

Според правилата на този режим хляб, картофи, грах, банани, фурми и други въглехидратни продукти не бива да се ядат с лимон, портокал, грейпфрут, ананас, домати и прочее кисели плодове. Освен това масло и сметана не бива да се комбинират с месо, яйца, сирене или орехи.

През целия ден тя пие много прясно мляко, което до вечерта става почти литър. Единственото, което се насилва да прави като част от хранителния си режим, е да пие повече вода. Засега трудно стига до препоръчителните 2 литра на ден. Следобед залага на ябълките. През седмицата забравя напълно за бананите, ягодите и прасковите.

Вечерята обикновено е от кашкавал или сирене в комбинация с домати.
В събота и неделя, наред с почивката от ефир, Ани си отпуска и душата. Тогава си позволява да хапне всичко, което се яде, включително и сладкиши.

Досега не е спазвала стриктна диета с точни количества и часове на хранене. Само миналата година, без да иска, за десетина дни хапвала по цял ден едно и също нещо. Просто през лятото на морето не слагала в устата си друго освен салата гръцка снежанка. И действително успяла да свали някое и друго килце.

 

 

 

 

 

trud.bg

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 154 посетителя в сайта