www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ДИЕТАТА "САУТ БИЙЧ" СВАЛЯ 6 КГ ЗА 14 ДНИ

(0 votes, average 0 out of 5)

здравословна диета

Какво представлява диетата "Саут Бийч"?

Диетата "Саут Бийч" не е с ниско съдържание на въглехид­рати.

Нито е с ниско съдържание на мазнини.

Тази диета ви учи да разчитате на правилните въглехид­рати и правилните мазнини - или добрumе - и ви дава въз­можност да живеете съвсем щастливо без лошите въглехидрати и маз­нини. В резултат на това вие ще станете здрави и ще отслабнете ­някъде между 3 и 6 килограма само през първите две седмици.

Ето как да го постигнете.

Диетичен режим на "Саут Бийч"

Ще се храните с нормални порции месо, пилешко, пуешко, риба и други морски дарове.

Ще приемате достатъчно зеленчуци, яйца, сирене, ядки. Ще консумирате салати с истински зехтин в салатния сос.

Ще провеждате три балансирани хранения на ден и ще се храните така, че да бъде задоволен гладът ви. Нищо не подкопава една програма за намаляване на теглото повече от затормозяващото чувство за нужда от още храна. Никоя разумна програма за хранене не може да очаква да прекарате живота си с постоянно усещане за дискомфорт. Ще ви се напомня да правите междинни закуски преди обяд и следобед, незави­симо дали са ви необходими или не. Ще имате десерт след вечеря.

Ще пиете вода, разбира се, също така кафе или чай, ако желаете. През следващите 14 дни да приемате никакъв хляб, ориз, картофи, тестени храни или печени продукти. Дори никакви плодове. Не изпадайте в паника - ще започнете отново да добавяте обрат­но тези храни в диетата си след две седмици. Но за този период те са забранени.

Никакви сладкиши, кейкове, бисквити, сладолед или захар за две седмици. Никаква бира или алкохол от какъвто и да е вид. След този период ще можете да пиете вино. То е полезно по множество причини. Нито капка през първите две седмици обаче.

Но ако сте от хората, които не могат без тестени храни, хляб и картофи, или ако смятате, че не можете и ден да издържите без нещо сладко (три или четири пъти), позволете ми да ви кажа нещо. Ще бъдете шокирани колко безболезнено ще преминат двете седмици без тези храни. Първите няколко дни могат да представляват пре­дизвикателство, но след като веднъж го изтърпите, ще се почувства­те добре. Не че ще трябва да се преборвате с импулсите си - през първата седмица желанието за храна буквално ще изчезне. Казвам го с такава увереност само защото толкова много хора с наднормено тегло, които вече са имали успех с тази програма, го потвърждават. Диетата "Саут Бийч" може да е нова за вас, но тя съществува от няколко години - достатъчно дълго, за да помогне на стотици хора да отслабнат лесно и да поддържат теглото си.

Това е Фаза 1 - най-строгият период.

След две седмици ще бъдете между 3 и 6 кг по-леки, отколкото сте днес. По-голямата част от това тегло ще свалите в областта на корема, затова веднага ще забележите разликата по дрехите си. Ще затваряте ципа на джинсите си по-лесно, отколкото от известно вре­ме насам. Блузата ви ще се затвори, без да се издува.

Но това е само забележимата разлика. Няма да можете да види­те, че през тези две седмици ще се промените и вътрешно. Ще бъде променен начинът, по който тялото ви реагира на храните, които ви правят дебели. Има превключвател вътре във вас, който се е вклю­чил. Сега, като видоизмените начина си на хранене, той ще бъде изключен. Физическите желания, които са ръководили хранителни­те ви навици, ще изчезнат и няма да се възвръщат, докато се придър­жате към програмата. Намаляването на теглото не се осъществява заради опита ви да ядете по-малко. Вие ще приемате по-малко от храните, които са създали старите влечения, по-малко от храните, причиняващи тялото да складира излишни тлъстини.

В резултат на тази промяна ще продължите да отслабвате, след като 14-дневният период изтече, въпреки че дотогава ще сте започна­ли да добавяте някои от забранените храни обратно в диетата си. Все още ще спазвате диета, но ако обичате хляб, ще консумирате. Ако са спагети, вие ще ги включите отново. Ориз или тестени храни - също. Картофи. Плодовете определено ще се включат пак.

още ще спазвате диета, но ако обичате хляб, ще консумирате. Ако са спагети, вие ще ги

включите отново. Ориз или тестени храни - също. Картофи. Плодовете определено ще се

включат пак.

А шоколад? Ако ви кара да се чувствате добре - със сигурност. Ще трябва да изберете какво да си позволите от тези изкушения. Няма да можете да приемате всичко през цялото време. Ще се научите да им се наслаждавате по малко по-различен начин отпреди - може би с малко по-слаб ентусиазъм. Но скоро ще им се радвате отново.

Това се отнася за Фаза 2.

Ще останете в тази фаза и ще продължите да намалявате теглото си, докато постигнете целите си. Продължителността на този пе­риод зависи от това, колко е необходимо да отслабнете. През Фаза 2 се отслабва средно с 0,5 до 0,9 кг седмично. След като постигнете желаните килограми, можете да превключите дори на по-свободен вариант на програмата, което ще ви помогне да поддържате идеал­ното за вас тегло.

Фаза 3 е периодът, който продължава през останалата част от живота ви. Когато достигнете този етап, ще забележите, че програ­мата не изглежда толкова като диета, а повече като начин на живот. Ще се храните с обикновена храна, с нормални порции. Тогава мо­жете да почувствате свободата да забравите напълно за диетата "Саут Бийч", стига да не забравяте да живеете, като спазвате. основните и правила.

С намаляването на теглото и промяната в реакциите на тялото към храната ще се извърши и една трета промяна. Тя значително ще промени химията на тялото ви, което ще окаже дълготраен благотво­рен ефект върху сърдечносъдовата ви система. Ще се подобрят неза­бележимите фактори, за които единствено кардиолозите и сърдеч­ноболните се безпокоят. Благодарение на тази окончателна промяна вие сериозно ще увеличите шанса си да живеете дълго и добре, тоест да поддържате здравето и жизнеността си с течение на годините.

Възможно е да започнете да спазвате диетата "Саут Бийч", като се надявате единствено да отслабнете. Ако се придържате към нея, със сигурност ще го постигнете. Но и ще направите много повече за себе си, като всичко е много добро. Не преувеличавам, когато твър­дя, че тази диета е в състояние - като допълнителна полза - да спаси живота ви.

 

д-р Артън Агъстън

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 212 посетителя в сайта