www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ТЕНДОВАГИНИТ ИСКА ПОКОЙ

(0 votes, average 0 out of 5)

 

Описание на тендовагинит

Възпалението на сухожилията може да бъде под две форми суха и ексудативна (такава, при която се образува секрет). Те могат да бъдат също така остри и хронични.

Симптоми на тендовагинит

Сухата форма на тендовагинита се явява с остри болки, които се засилват при натиск и движение. Кожата се зачервява и отича. При движение и опипване на сухожилието често се долавя скърцане. Заболяването се развива остро, преминава за около десетина дни, но може да се повтори.

Лечение на тендовагинит

Лечението е покой на засегнатото сухожилие, бани и  физиотерапия. Ексудатната форма на тендовагинита се причинява от инфекция и се характеризира  със събиране на секрет, който при тежките форми може да бъде гноен. Протича със слаби болки, ограничение на движението, оток, температура, тежко общо състояние. При гнойната форма сухожилието може да некротизира и да отпадне, като даде тежки, трайни функционални нарушения.

Пружиниращ пръст

Пружиниращият пръст е хронично заболяване, което се среща сравнително рядко. При него се касае за следното: при свиване и изправяне на пръста движението спира внезапно, след което е необходимо известно усилие, докато препятствието се превъзмогне. Лечението е консервативно и оперативно.

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 112 посетителя в сайта