www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ПОЧИСТВАНЕ НА ПТИЦА

(1 vote, average 5.00 out of 5)

 

 

Как става почистването на закланата птица?

Почистването на закланата птица става по два начина: чрез парене и чрез скубане.

Почистване на закланата птица

Закланата птица се попарва с вряла вода и две­три минути след попарването перата се скубят. Така птицата се изчиства добре, но месото й лесно се поврежда, защото от всяко дребно перце при изскубването се получава дупчица, която се запълва с вода и тя прониква в мускулатурата. Ако скубането се извърши внимателно, без да се разкъсва кожата, птицата може да стои несготвена и на студено и по-дълго време.

Пърлене на закланата птица

Закланата и почистена птица се пърли със спирт или с нагъната хартия, която дава силен пламък. На опърлената вече птица се разрязва шията и се отстранява гушата.

Почистване от вътрешноситте на закланата птица

После се разрязва и коремът и се изваждат вътрешните органи. При това се внимава да не се разкъса жлъчката, която е прилепена към черния дроб. Тя се изрязва грижливо и се изхвърля. Воденичката се разрязва на две. Отстранява се вътрешната и дебела кожа, а заедно с нея и всички остатъци от храната. Ако по червата има тлъстина, тя се обира преди изхвърлянето на червата. Опашните жлези и връхчетата на крилцата се отстраняват. Така почистената птица се измива със студена вода.

 


 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 338 посетителя в сайта