www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ОФИЦИАЛЕН ПРИЕМ. ПОДРЕЖДАНЕ НА МАСА

(3 votes, average 3.67 out of 5)

 


 

На официалните приеми може да се сервират топли или студени блюда. Обикновено се поднасят отначало (като аперитив или като ордьовър) студени ястия и след това топли. По-удобни и по-ефектни са официалните приеми само със студени блюда или т. нар. студен бюфет.

При маса, покрита с добре изгладена бяла покривка, се нареждат една върху друга чиниите. Последните може да бъдат различни по вид и големина, което зависи от това, за какво са предназначени. Обикновено тук се нареждат специален сервиз за риба, за миди, за раци, чинийки за пасти, за кремове, чашки за сладолед и др. На една страна на масата се нареждат вилиците, ножовете, малките лъжички и специалните прибори за риба, за сосове или малки вилички за сладкиши.

В средата на масата симетрично се нареждат студените блюда. Между тях върху канапе от ниски цветя красиво се подреждат бутилките с най­различните питиета. Чашите за естетика, симетрия и удобство се нареждат на един от ъглите на масата. Те биват също различни в зависимост от това, какво ще се поднесе в тях-уиски,джин,коняк, вермут, шампанско, вино (бяло, червено, десертно), за ликьор или за безалкохолни напитки. На другия ъгъл на същата маса се нареждат чашките за кафе.

Последното при завършека на приема се поднася готово и се разлива по чашките пред гостите. Кафето може да се поднесе налято в чашки.

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 225 посетителя в сайта