www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

СЪЗДАВА СЕ БЪЛГАРСКА АГЕНЦИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

 

Депутатите приеха на второ четене Закона за създаване на Българска агенция по безопасност на храните. С него се създава Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) към министъра на земеделието и храните чрез преобразуване на Националната ветеринаромедицинска служба, предаде на Агенция „Фокус” . 
Според закона, дейността на регионалните инспекции за опазване и контрол на общественото здраве към Министерство на здравеопазването, свързана с контрола върху храните, с изключение на бутилираните натурални минерални, изворни и трапезни води, преминава към БАБХ. 
Агенцията се създава към министъра на земеделието и храните и ще се състои от 28 областни дирекции по безопасност на храните. Тя ще се ръководи от изпълнителен директор, който се назначава от министър-председателя по предложение на министъра на земеделието и храните. 
Депутатите приеха и законопроекта за ратифициране на Спогодбата между България и Австрия за избягване на двойното данъчно облагане на доходите и имуществото и на протокола към нея.
Редовното пленарно заседание на народните представители продължава с второ четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за чужденците в Република България, приет на първо четене на 28 октомври миналата година.

 

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 364 посетителя в сайта