www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

КОЛКО ПЪТИ НА ДЕН ДА СЕ ХРАНИМ?

(1 vote, average 5.00 out of 5)

 

Колко трябва да бъдат броя на храненията през деня?

Освен количествения и качествения състав на храната от значение е тя да бъде приготвена по съответен начин, да е лесносмилаема и по възможност добре да се усвоява от организма. За това е необходимо храната да бъде с определена консистенция (плътност), температура и вкус. Трябва да се храним 5 пъти на ден, бавно, добре сдъвквайки храната, в определено време, с известен промеждутък между всяко ядене.

В кои часове да се храним?

Основните часове на харнене са 8 часа, 10 часа, 12 часа, 16 и 19 часа. В тези часове се излива стомашен сок, който обработва приетат храна.  Хубаво е да се спазват тези часове, за да имаме добро храносмилане.

Какви да бъдат отделните хранения?

Сутрешната закуска трябва да бъде сита, състояща се от топла храна. В офиса трябва да хапнем нещо леко към 10 часа и да да не пропускаме обяда. Но  ако няма възможност да обядвате в офиса, през време на почивката  ви  е необходима трета закуска и четвърта закусва към 16 часа.

Ситото, доброто нахранване трябва да не е по-­късно от 2-3 часа преди лягане. Ако човек обядва през деня, вечер е необходима само  лека вечеря около 19 часа.

 

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 205 посетителя в сайта