www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ХРАНЕНЕ ПРЕЗ ЗИМАТА

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

 

 

През зимата е добре да се пият витамини, независимо каквиq mrte "24 chasa". За щастие на фармацевтичния пазар има голямо разнообразие от тези средства. Препоръчителният период на приемане е около 1-2 месеца, защото се съмнявам те да се съдържат в нужната степен в плодовете и зеленчуците, които през зимата се предлагат в магазините ни.

- Внимавайте с употребата на алкохол, независимо че в студеното време “върви” най-много. В планината той може да създаде на човека илюзорното чувство, че се е затоплил. Само че не е така - просто кръвоносните съдове са се разширили и именно заради това човек сякаш усеща прилив на топлина. Съветвам хората да избягват алкохола в екстремални условия като планинските.

Когато сте на преход, внимавайте и с надморското равнище, защото градусите падат. Опасности носи също скоростта на вятъра. Ако тя е висока, и 5 минути срещу него са рискови. И не на последно място - тръгвайки на изкачване в планината, човек трябва да си направи сметка колко време ще му е нужно за връщането, та да не измръзне. Направете си и планинска застраховка.

- Не злоупотребявайте със солените храни като луканки, суджуци и туршии. Препоръчвам ги не повече от един път седмично, защото те са причина в организма да се наблюдава т. нар. натоварване със соли. И за да се изчисти от тях, са му необходими най-малко 3 дни. Обяснението е, че настъпва движение на течности от клетките в междуклетъчното пространство, оттам в съдовете, бъбреците, после в урината. Но докато се изравнят наляганията в описаните зони, са нужни 3 дни. А през този период той е податлив на вируси, на инфекции, към охлаждане. Затова е най-добре да се залага на варени или печени меса.

 

 

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 80 посетителя в сайта