www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

КОЕ ХРАНЕНЕ Е ПРАВИЛНО?

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

Какъв трябва да бъде дневният ни хранителен режим?

Отговаря д-р Енджи Касабие

Храненето при всеки един човек е различно в зависимост от ежедневието му.

Но в никакъв случай не трябва храненето да бъде един или два пъти за целия ден.

Много хора се плашат, когато им кажа, че трябва да се хранят четири или пет пъти на ден. Те смятат, че по този начин ще приемат повече храна и няма да отслабнат, а това категорично не е така.

По-честото приемане на храна потиска чувството на глад в човека, защото при всеки прием храната трябва да бъде в минимални количества. Само така метаболизмът ще се засили и ще може да влезете бързо във форма. Хората трябва да знаят, че добрата форма се постига на 70 процента чрез правилното хранене и подбор на храната и 30 процента от движението и спорта.

Когато се храните само по два пъти на ден, вие сте лаком и неусетно приемате двойно повече количество храна само и само да получите бързо засищане.

А всъщност едва на 20-ата минута от храненето се усеща засищане на организма, затова трябва да се храните по-често с малко количество храна.

Това е златно правило, което днес става все по-популярно.

Съвет към читателите:

- да уважава храната и да се научи да изпитва удоволствие, когато я приема,

- да се храни бавно,

- дори и едно парче торта да го брои за едно хранене през деня.

Българите не броят малките похапвания, те са свикнали да се хранят обилно и по един или два пъти в деня, което е грешно.

И още нещо - когато започнете да се лишавате, да се ограничавате във вида на храната и честото й приемане, организмът започва да страда, да се "запасява" и така от диетите човек лесно може да напълнее, вместо да отслабне.

 

 

 

24chasa.bg

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 79 посетителя в сайта