www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

БИЛКА ЗА МАЗНА КОЖА

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

Билкови парни бани при мазна кожа на лицето
За поддържане на мазната кожа в добър вид се използуват билкови парни бани, лосиони и маски. Те почистват кожата, свиват порите, подобряват кръвообръщението.
Рецепти за билкови парни бани
1. Смесват се по равни части лайка, липов цвят, листа от ментa, листа ат върба и дъбови кори. Една супена лъжица от тази смес се поставя в съд с широк отвор, залива се с два литра студена вода и се оставя да заври. След като се получи пара, предварително добре измитото лице се надвесва над съда на около 20 см разстояние, като главата и съдът се покриват с хавлиена кърпа. След 12-15 минути лицето се изплаква с хладка вода.
Парната баня се прилага един път седмично.
2. Поставят се две супени лъжици от билката салвия (градински чай) в съд с 2 литра вряла вода. Лицето се надвесва над съда по описания начин. Парната баня продължава 15 минути.
3. Смесват по равни части розмарин, лайка, плодове от див кестен , листа от -бреза, липов цвят. Взима се една супена лъжица от билките, поставя се в съд, залива се с два литра студeнa вода и се оставя да заври. Лицето се държи над парата в продължение на 8-10 минути.

 

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 81 посетителя в сайта