www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

БИЛКОВИ МАСКИ ПРИ МАЗНА КОЖА

(0 votes, average 0 out of 5)

 

Билкови маски  при мазна кожа:

 

1. Смесват се по равни части лайка, липов цвят и бъзов цвят. Една супена лъжица от тази смес се поставя в една чаша гореща вода и се оставя да ври 10 минути. След като се охлади малко, се прецежда. Към още топлата отвара се прибавят по половин чаена лъжичка мед и овесено брашно, за да се получи консистенция на кашица. Маската се нанася топла, оставя се да действува 20-30 минути, след което лицето се измива с топла вода. Накрая се завършва с наплискване със студена вода.

 

2. Една чаена лъжичка овесено брашно, две чаени лъжички ленено брашно и две чаени лъжички цвят от  лайка се размесват и попарват с такова количество  вряла вода, колкото да се получи консистенция на кашица. Маската се ,нанася топла върху лицето.Отгоре се поставя пергаментова хартия с изрязани отвори за очите и носа и хартията се покрива с хавлиена кърпа, като се оставя отвор за носа. Маската се оставя да действува 20 минути, след  което лицето се измива с топла вода и се наплисква със студена вода.

 

3. Една супена лъжица  бадемови трици се попарват с вряла вода. Кашицата се нанася топла върху лицето и се оставя да действува 15 минути, след което лицето се измива.

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 193 посетителя в сайта