www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ОКОСМЯВАНЕ. ПРЕКОМЕРНО ОКОСМЯВАНЕ

(0 votes, average 0 out of 5)

Видове окосмяване

Понякога новороденото се ражда покрито по цялото тяло с нежни косми, които бързо опадат с изключение на косите. Окосмяването до пубертета е еднакво в двата пола, след което се оформя характерното за женския и мъжкия пол окосмяване. Окосмяването е важен белег за външния вид на мъжа и жената и всяко отклонение от нормалния тип окосмяване води до сериозни козметични недостатъци.

С какво се характеризира женския тип окосмяване?

Женският тип окосмяване се характеризира със следните белези:

- обилно окосмяване на главата;

- бедно окосмяване на лицето:

-лек мъх над горната устна и косми пред ушите (бакембарди);

- слабо или липсващо окосмяване по ръцете над лактите и по краката над коленете;

-умерено изразено окосмяване на краката под коленете и на ръцете под лактите;

- единични косми по гърдите, около гръдните зърна;

- окосмяване на половата област под форма на триъгълник с хоризонтална горна граница; - окосмяването в подмишнечните ямки е еднакво у двата пола. Появата на косми по лицето на жените е един от най-неприятните козметични недостатъци.

Прекомерното окосмяване може да се появи и в други области на тялото: по краката, ръцете, тялото и др. Измененията в окосмяването у жените, свързани с появата на нежелано окосмяване, могат да се изразят в различна степен и по различен начин.

Усилено окосмяване при жени
Касае се за женско окосмяване, само че по-силно подчертано. Мъхът по горната устна е с по-груби космици и се забелязва от разстояние. Също така повече са космите пред ушите - по-силно подчертани бакембарди. Усилено, но все пак още слабо е окосмяването на бедрата и над лактите.
Причини за засилено окосмяване
Това състояние се среща по-често у тъмнокосите жени и най-често е наследствено предадена особеност. Не се нуждае от специално лечение, а само от прочистване на космите от опитна козметичка.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 161 посетителя в сайта