www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

МЪЖКИ ТИП ОКОСМЯВАНЕ ПРИ ЖЕНИ

(0 votes, average 0 out of 5)

Описание на мъжки тип окосмяване при жените

Напълно развито мъжко окосмяване, което винаги се дължи на сериозно заболяване на жлезите с вътрешна секреция. Космите не трябва да се премахват от козметичка, преди да се проведе специализирано лечение.

Други видове окосмяване при жени

Освен тези типове окосмяване при жените може да срещнем окосмяване, причинено от външно въздействие, например при дразнене на кожата от честа употреба на вещества, които причиняват възпаление на кожата. В резултат на усиленото кожно кръвообращение растежът на малките мъховидни косми се усилва. Честото прилагане на горещи компреси и всякакъв вид топлинно въздействие, както и продължителното облъчване на лицето с кварцова лампа и на слънце може да доведат до усилен растеж на косми. Неприятен козметичен недостатък представляват бенките от рождение, покрити с косми, особено ако са разположени по лицето.

Причини за засилване на окосмяването

Bpеменно засилване на окосмяването може да се появи при бременност, но то е преходно и бързо изчезва след раждането. Премахването на космите е трудна задача, особено ако прекомерното окосмяване е обхванало по-големи области на кожата. Към премахване на космите се пристъпва, след като жената е изследвана от лекар и откритите заболявания се лекуват.

Лечение на повишено окосмяване

Лекуването с хормони трябва да се извършва от лекар специалист. След установяване на причината за прекомерното окосмяване, ако се започне вътрешното лечение, може да се пристъпи и към външно обезкосмяване.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 305 посетителя в сайта