www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ТРАЙНО ПРЕМАХВАНЕ НА КОСМИ

(1 vote, average 5.00 out of 5)

Трайно  премахване на косми по тялото

Епилация

По-правилно е да се нарича електроепилация, защото с помощта на електрическия ток се унищожава коренът на косъма, неговата луковица. Могат да се приложат галваничен ток и диатермичен (високочестотен) ток. Чрез електролиза се извършва епилация, при която от специален източник се използува галваничният ток. Този метод е бавен и в днешно време почти не се използува. Много по-бързо и ефикасно се унищожава космената луковица чрез диатермокоагулация, при която се използува диатермичен ток. Токът се включва от козметичката, за да се нагорещи епилационната игла. Иглата се вкарва по хода на космения канал. При достигане на луковицата се чувствува известно леко препятствие и точно в този момент се включва токът, за да се унищожи успешно косъмът и при най-опитни козметички неуспехът в епилацията е 20-50%. Процедурата се повтаря неколкократно през интервали от 7-10 ДНИ. Необходимо е да се работи фино, за да не останат белези. Епилация не се извършва, ако жената има склонност към образуване на келоидни (гигантски) белези.

Фотоепилация

Фотоепилацията е безвреден метод, при които светлинен лъч с определена дължина на вълната минава през кожата като не предизвиква увреждане или изгаряне. При този метод се постига ефект на обезкосмяване за период от две години.

Лазерна епилация

При този вид епилация се постига ефект  за около 10 години. Лазерът унищожава луковицата на косъма като не поврежда други участъци. Сле прилагане на епилацията не трябва да се излагате на слънце.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 221 посетителя в сайта