www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ОКОЛООЧНИ МАСКИ

(0 votes, average 0 out of 5)

Кога се използват околоочни маски?

Торбичките под очите и подпухналите клепачи могат да се появят в резултат на различни вътрешни заболявания. Нерядко обаче се появяват торбички, без да има каквото и да е вътрешно заболяване. В такива случаи те се дължат на обща преумора на организма или на прекомерно напрягане на очите, недоспиване, възрастови изменения и т. н. В тези случаи на първо място трябва да си наложите здравословен режим на живот: 8-часов сън, обилна консумация на сурови плодове и зеленчуци, ликвидиране на запека, ежедневни гимнастически упражнения и разходки на чист въздух. Много ефикасни в случая са маските с магданоз и картофи. Пресни зелени листа от магданоз се нарязват много ситно, поставят се върху торбичките и подпухналите клепачи, покриват се с влажни памучни тампони и се оставят да действуват 10-15 минути. По същия начин се прилага и маската от картофи: ситно настъргани сурови картофи се поставят върху очите.

Различни околоочни маски

Може да се приготви маска за очите и от 2 чаени лъжички настъргани сурови картофи, размесени с 2 чаени лъжички пшеничено брашно и 2 чаени лъжички прясно неварено мляко. Маската се оставя да действува 10-15 минути.

Маска за подобряване на кръвоснабдяването около очите

Особено полезна за подобряване на кръвоснабдяването е следната маска: 1 чаена лъжичка ситно нарязани листа и стъбла от магданоз се размесват с 2 чаени лъжички сметана. Маската се нанася върху подпухналите клепачи и торбичките, оставя се да действува 20-30 минути. След това лицето се измива с хладка вода и се намазва с крем.

Процедури при торбички. Маслени компреси

Торбичките под очите се повлияват добре и от следната процедура: пригответе марлени парчета от 5-6 пласта марля. Парчетата трябва да имат такава големина, че да покриват очите от веждите до ябълчните кости. Натопете парчетата в затоплено растително масло, изцедете леко и ги поставете върху очите. Отгоре поставете сух памук и някаква хавлиена кърпа. Оставете маслените компреси да действуват 10-15 минути, след което изплакнете лицето с топла вода. Вземете парченце лед, увийте го в марличка и разтривайте леко (без да разтегляте) кожата под очите в посока от външния ъгъл към вътрешния. Накрая нанесете мазен крем.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 371 посетителя в сайта