www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ТЪМНИТЕ ОЧИЛА И ДОБРОТО ЗРЕНИЕ

(0 votes, average 0 out of 5)

 

Тъмните очила и запазване на доброто зрение

Навикът да се носят непрекъснато тъмни очила е много вреден, особено когато се използуват и в затворено помещение, и вечер. Тъмни очила трябва да се носят само при силна слънчева светлина на плажа, в планината и при заслепяващ асфалтов път. Колкото по-често носите тъмни очила, толкова повече  ще се нуждаете от тях и ще ви бъде невъзможно изобщо да понасяте слънчевата светлина.

Трениране на очите да понасят слънчевата светлина

Очите трябва да се тренират да понасят слънчевата светлина, която им е толкова необходима. Това става по следния начин: Затворете очите и обърнете лицето към слънцето. Обръщайте бавно главата наляво и надясно, за да може слънчевата светлина да огрее всяка част на затворените очи. След няколко минути отворете и затворете бързо няколко пъти очите, но без да поглеждате директно към слънцето. Тренирайте това упражнение всеки ден.

Мигането като част от упражненията за очи

Мигането е естествен начин за почистване на очите и се включва в упражненията за очи. Втренчването на погледа обаче, което също се използува в упражненията за поддържане на очите, извън упражненията е нездравословно и може да увреди очите. Затова мигайте често и сменяйте от време на време фокуса на гледане.

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 261 посетителя в сайта