www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

КЛЕПАЧИ

(0 votes, average 0 out of 5)

 

Функция на клепачите и миглите

Клепачите, и миглите имат важната роля да защитят очите от напрашване и от попадане на чужди тела в тях. Кожата на клепачите не трябва да се масажира и разтрива, тъй ката лесна се отпуска и набръчква.

Грижа за кожата на клепачите

Върху тях се прилагат само компреси и маски, който са описани при козметичнато третиране на торбичките под очите и подпухналите клепачи. Неприятната и неестетичното възпаление на мигления ръб, наречено ечемик, се лекува в началния стадий със студени компреси с отвара от лайка, а в по-късния стадии с горещи маски от ленено семе.

Грижи за миглите

Миглите са красиви, когато са дълги и гъсти. Редовното им четкане с рицинови масла е много полезно. Специална четчица за мигли се потопява в смес от равни части рициново масло и ром (да се внимава сместа да не попадне в очите), изцежда се и леко се четкат миглите. При ежедневна полагане на грижи миглите растат па-бързо, добиват лъскавина и цветът им потъмнява.

Грим  за миглите

За да изглеждат миглите по-дълги, трябва да се извият нагоре със специална машинка за мигли, след което се поставя туш за мигли с помощта на спирала. Ако окото трябва да изглежда по-продълговато, спиралата с туша се движи от корените нагоре и навън към слепите очи. След като тушът изсъхне, миглите се напудрят леко и отново се намазват с туша, което ги прави да изглеждат по-гъсти и по-дълги. За тъмните очи е подходящ черен туш за мигли. Кафявите очи изглгеждат по-добре с кафяв или зелен туш, сините - със син, а зелените очи - със зелен туш. Тушът трябва да се отстранява всяка вечер с памуче, напоено с тоалетна мляко, след което, очите обилно се наплискват с вода. При желание може да се направи и трайна боядисване на миглите в козметичен салон.

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 233 посетителя в сайта