www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

МАСАЖ НА ЛИЦЕ

(0 votes, average 0 out of 5)

 

Цел на козметичния масаж

Козметичният масаж има за цел да поддържа красотата на главата и шията. Знае се, че всеки орган, който не функционира достатъчно, има намалено кръвоснабдяване и остарява преждевременно. А системното масажиране спомага много за забавяне на процесите на остаряване.

Физиологично въздействие на масажа

Масажът е съвкупност от различни по сила, посока и вид движения, с които се въздействат благоприятно кожата, подлежащите мускули, съдове и нерви. Масажът причинява разширение на кръвоносните съдове, засилва прилива на кръв в тъканите и кожата, а с това повишава и обмяната на веществата в тях. Подобрява се и оттичането на лимфата. Нормализират се функциите на мастните и потните жлези. Освен това чрез масажа механично се почиства повърхността на кожата от мъртвите епидермални клетки, от праха, от мастния и потния секрет.

Като се подобряват кръвоснабдяването и храненето на мускулите, техният обем, силата и еластичността им се увеличава. Атрофията им се забавя. Благодарение на многобройните и разнообразни нервни апарати, заложени в кожата и тясно свързани с главния мозък, чрез различните масажни похвати се създават нервни импулси, които стигат до мозъка. В зависимост от силата на тези импулси различните мозъчни центрове могат да бъдат успокоени или възбудени. Продължителното леко поглаждане води до успокояване, а по-енергичните масажни похвати (мачкане, потупване) - до възбуждане.

В козметиката масажът винаги се съчетава с други лечебни методи - парафинова процедура, дарсонвализация, различни маски и т. н.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 166 посетителя в сайта