www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

МАСАЖ НА ЛИЦЕ. ВСЕКИДНЕВЕН МАСАЖ

(1 vote, average 1.00 out of 5)

 

Цел на всекидневния масаж на лицето

За състоянието на лицето всекидневният масаж има голямо значение, защото чрез него се цели всекидневно заглаждане на бръчките и правилно нанасяне на крема сутрин или вечер.

Потупване на лицето

Най-важното движение при този масаж е потупването. С краищата на четирите пръста на всяка ръка потупвайте съответната страна на лицето. Потупването около очите се прави с пръстите, такa че ударите на пръстите да следват един след друг като барабан.

Поглаждане на лицето

Второто движение е поглаждането. С него правете следните комбинации:

 

1. С меката част на върха на II, III и IV пръст погладете челото по посока от веждите към окосмената част на главата. С дясната ръка поглаждайте дясната половина на челото, а с лявата ръка - лявата половина.

2. Със същите пръсти и по същия начин поглаждайте горната част на бузите в посока от носа към слепоочията.

3. С меката част на II и III пръст поглаждайте средната част на бузите в посока от средата на горната устна към ушния отвор.

4. С меката част на II, III, IV и V пръст поглаждайте долната част на бузите  под брадичката в посока от брадичката към ушите. За удобство при масажирането с дясната ръка обърнете  дланта силно наляво. При масаж с ляната ръка главата е обърната надясно.

Всяко движение повтаряйте по 5-6 пъти.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 212 посетителя в сайта