www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

КЪРМЕНЕ НА БЕБЕ

(0 votes, average 0 out of 5)

Кърмене на бебе. Какъв е интервалът на кърмене

Интервалът между кърменията  трябва да бъде на 3 часа.

За колко време се изпразва стомахчето на бебето от кърмата?

Стомахчето на бебето се изпразва след около 2 часа и половина от поетата кърма. Само за новородените се допуска през първия месец още едно кърмене  в полунощ, което, разбира се не е задължително. От полунощ до сутринта трябва да се осигури  почивка за детското стомахче и кърмещата майка. Ако през това време бебето заплаче/ което по-често се дължи на колики а не на глад, давайте му подсладена  с 5 процента захар преварена вода.

Колко течности да поема през интервалите между кърменията?

Давайте  и течности в интервалите между кърменето тяхното количество обаче не бива да надминава 50-100 мл, а през летните горещини 150 мл. Някои майки не устояват на плача на бебето и му предлагат гърдата си след полунощ. Запомнете, че бебе, което е научено да бозае през цялата нощ, запазва този навик и през следващите месеци и ще ви бъде много  да го отвикнете тогава, отколкото да го приучите нa ред още в началото. Никога не кърмете детето нощно време в леглото, защото можете да заспите и да задушите бебето.

 

Заб. Статията е само  за ваша информация. Тя не представлява медицински съвет или ръководство за правилно хранене, което трябва да спазвате. Само вашият лекар-специалист може да определи какво е най-добро за вашето бебе!

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 88 посетителя в сайта