www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Кърмене. Трудности при кърмене

(0 votes, average 0 out of 5)

Какви са трудностите  при кърменето

 

Такава може да има от страна  на детето и от страна на млечната жлеза. Трудно захващат гърдата новородените, които имат цепка на горната устна и небцето. Ако въпреки всички усилия  и на  помощта на акушерката бебето ,не успее да захване гърдата, майката следва да изцежда млякото и да го дава на детето  с лъжичка или биберон. Не могат да сучат и някои увредени при раждането деца. И за тях се налага хранене с изцедена кърма, докато сукателния рефлекс се възвърне. Рагадите (разраняването на млечните зърна) създават затруднения при кърменето, тъй като сученето причинява силна болка на майката. Такива рагади  не биха се появили, ако за млечните зърна са полагани  грижи по време на бременността. Ако все пак се появят, в никакъв случай не прекратявайте кърменето.

Какви са опасностите при прекратяване на кърменето

Прекратяването на кърменето крие две  опасности - да се отбие бебето и жлезата ,да нагнои вследствие задръжката на мляко. Опитайте и ще се уверите, че кърменето е болезнено само в първата минута, а  след това болката стихва, така че можете да продължите да кърмите.

Как се лекуват рагади ?

В случай, че болката е много силна, лекарят може да ви предпише средството за мазане на зърното. Не забравяйте обаче преди кърмене да измивате мазилото, защото то може да съдържа вредни за бебето вещества. Кървенето на рагадите няма да навреди на бебето не е причина да се откажете от кърменето

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 206 посетителя в сайта