www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ХРАНЕНЕ НА БЕБЕ

(0 votes, average 0 out of 5)
Article Index
ХРАНЕНЕ НА БЕБЕ
Трябва ли да стерилизирате бутилка за хранене?
Как да приготвя готовата формула мляко?
Как да направя така, че детето ми да се чувства добре и удобно, докато поглъща млякото?
All Pages

Колко често трябва да храня бебето?

Повечето експерти са съгласни, че не трябва да се слага константен график за харненето. Хранете бебето на всеки два-три  часа или когато вашето бебе е гладно. Докато вашето бебе достигне около 4,5/10 кг, то вероятно ще се нужда  от 30-90 мл за хранене. Не го насилвайте за повече, отколкото иска да яде. Вашият педиатър ще ви посъветва за точния режим.

Трябва ли да стерилизирате бутилката за хранене?

Преди първата употреба и при нови шишета и биберони, стерилизацията е задължителна. Изварявате ги за 10 минути, за да се стерилизират или използвате специален разтвор.

Как да приготвя готовата формула  мляко?

Следвайте инструкциите, които са посочени на пакета. Използвайте преварена вода, която предварително сте оставили да се охлади.Напълнете бутилката с маркираното ниво. Отмерете необходимото количество с  мерителната лъжичка, която съпровожда пакета.Не препълвайте.

Поставете млякото в бутилката с вода. Поставете биберона и разклатете добре. Не се изкушавайте да прибавяте допълнително мляко на прах, защото можете да навредите на бебето.

Как да направя така, че детето ми да се чувства добре и удобно, докато  поглъща  млякото?

Ако детето издава много звуци, докато поглъща млякото, то вероятно поглъща доста въздух.За да помогнете на детето да не поглъща много въздух, то то направете, така че да държите бутилката под 45 градуса.

Винаги се консултирайте с вашия педиатър, когато имате съмнения относно правилността на онова, което вършите или онова, от което се нуждае бебето ви!

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 307 посетителя в сайта