www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

РАЗВИТИЕ НА НЕРВНАТА СИСТЕМА И НА ПСИХИКАТА НА БЕБЕ

(1 vote, average 2.00 out of 5)
Article Index
РАЗВИТИЕ НА НЕРВНАТА СИСТЕМА И НА ПСИХИКАТА НА БЕБЕ
Кога се форимрат различните умения на бебето?
Кога имате съмнението,че детето ви изостава в развитието?
All Pages

 

Как се определя нервно - психично развитие на бебето

За майките, които  са отгледали вече  едно или повече деца  не е трудно да преценят  дали бебето им се развива нормално  в нервно-психично отношение. За младите майки, обаче това е  по-сложно.

Кога се формират различниет умения у децата

В нервно психично отношение децата имат големи индивидуални различия и особености.Някои умения при отделни деца възникват с 1-2 месеца по-рано , отколкото при други деца. При други пък това се случва  с 1-2 месеца по-късно. Затова оценката се прави  обобщено  по няколко показателя. Обикновено децата прохождат на 1 -годишна възраст , някои се отпускат да ходят  още в 10-ия месец, а други едва в 14-я месец. Същото важи и за проговарянето. Някои деца, макар и да разбират това ,което им се говори , се отпускат и проговарят  едва към 1,5-2 годишна възраст без да са изостанали в умственото си развитие . Казва се, че едногодишното дете трябва да може да изговаря 8-10 кратки думи, двегодишното към 200-300. Но съвременните деца, когато са с ускорено развитие, показват много по-големи възможности.

Когато имате съмнение, че  вашето дете изостава в развитието си

Ако имате съмнение, че детето  изостава в нервнопсихично развитие, споделете това с лекаря. Закъснението в прохождането може да се дължи на рахит , на вродено изкълчване  на тазобедрената става или на недостатъчна функция на  щитовидната жлеза. Най-често се оказва, че вашите тревоги са напразни.

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 234 посетителя в сайта