www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

БЕБЕ.Ларингит при бебе

(0 votes, average 0 out of 5)
Article Index
БЕБЕ.Ларингит при бебе
Тежки форми на ларингит
Мерки при ларингит
All Pages

Бебе. Описание на ларингит при бебето

Ларингитът е възпаление на лигавицата на гръкляна и е честа последица на възпалението на носа и глътката. Ларингитът се проявява със суха, дрезгава до лаеща кашлица, която не дава покой на детето. Ларингитът е характерен за децата над 1-годишна възраст. Отокът на лигавицата и допълнителният спазъм довеждат до тежък задух. При тази форма на ларингит, наричана л ъ ж л и в  к р у п, детето се събужда през нощта с типична дрезгава кашлица и силен задух до степен да не може да си поеме дъх. 

Тежки форми на ларингит

В най-тежките случаи лицето му става бледосиньо с капчици пот. У някои деца тези драматични прояви се повтарят при всяка остра дихателна инфекция. В тези случаи майката, познавайки проявите, посреща усложнението по-спокойно. Но когато  види картината за пръв път, с основание се изплашва.

Мерки при ларингит

Пряката опасност за живота на болното дете е много малка. Затова запазете спокойствие, отворете прозореца, за да диша детето свеж въздух, успокойте го с гальовни думи, прегърнете го майчински. Излишната тревога и паника влошават състоянието на болното. В тези случаи предпочитайте лекарят да дойде в къщи, отколкото да понесете детето към здравната служба, защото, ако по пътя състоянието му се влоши рязко трудно ще можете да предприемете нещо. Междувременно, докато чакате лекаря, дайте на детето да диша горещи водни пари, като го надвесите над съд с вряща вода. Компетентната лекарска намеса ще помогне да се овладее ларингита.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 1834 посетителя в сайта