www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

БЕБЕ. ЛЕЧЕНИЕ НА БЕБЕТО ВКЪЩИ

(1 vote, average 5.00 out of 5)
Article Index
БЕБЕ. ЛЕЧЕНИЕ НА БЕБЕТО ВКЪЩИ
Грешки при лечението
Опасни начини за лечение на бебето вкъщи
All Pages

Бебе.Как да лекувате сами бебето

Едва след поставяне диагнозата на заболяването може да се назначи съответно лечение. Следователно, ако вие решите да лекувате сами болното дете без изясняване естеството на болeсттa, можете да допуснете грешка както в избора на лекарството, така и в дозировката му. Не познавайки поносимостта на децата към лекарствата, както и страничните действия на всяко лекарство, можете да навредите на детето. 

Грешки при лечението

Ако давате антибиотик, без да знаете причинителя на инфекцията, можете да подтиснете проявите на болестта и да затрудните лекаря при поставяне на диагнозата. Някои майки вършат голяма грешка, когато при всяко повишаване на температурата нa детето му дават половин таблетка от предпочитания от тях антибиотик или сулфамид. Те мислят, че вършат някаква полезна работа. Ефект от  антибиотично лечение настъпва след продължително лечение и не по-рано  от 24 часа. Ако след еднократно даване на антибиотик температурата наистина падне, това е само съвпадение. 3атова не давайте антибиотици  без да са назначени от лекар. Най-невинното, което можете да направите  е да дадете  една детска таблетка амидофен при висока температура. Можете да дадете съответната доза от предписаното лекарство за някое повтарящо се заболяване - например при пристъп на детска астма, след като преди това лекарят вие дал съответното предписание за употребата на лекарството. Безспорно сте длъжни да окажете първа помощ на пострадалото дете до идването на лекаря в случаи, на  нараняване, изгаряне, отравяне. 

Опасни начини за лечение вкъщи

Някои  опасни начини на  лечение на децата. Много порочни и дори опасни начини на лечение, провеждани в  миналото от бабите, са вече забравени. Някои обаче  и  днес се използуват от наивни млади майки  и те ги възприемат  като нормални, а други макар  да се  отнасят критично към тях  ги допускат за да не развалят отношенията си по-възрастните. Срещу колики у кърмачетата бабите препоръчват даване на индийско орехче или компрес на коремчета с ракия или спирт. Наистина след такъв компрес кърмачето може да се успокои, защото през нежната кожа в организма му постъпват няколко грама алкохол. А тъкмо това е дозата за едно остро алкохолно опиянение. Възрастните жени имат практика при висока температура да разтриват кожата на кърмачето с ацетизал, размесен със свинска мас. Тъй като всмукването на ацетизала през кожата може да доведе до отравяне и тази процедура е опасна. Не по-малко опасно е разтриването на болното дете с газ, която предизвиква изгаряне на кожата. Все още ще видите да се дава на дете с коклюш да пие магарешко мляко. Това, разбира се, е смешно. Съвременните родители не бива да допускат подобни необосновани и не безопасни начини на лечение.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 238 посетителя в сайта