www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

БОЛКА В КОРЕМА ПРИ ДЕЦА

(0 votes, average 0 out of 5)
Article Index
БОЛКА В КОРЕМА ПРИ ДЕЦА
Ацетонимично периодично повръщане
Пикочно каменна болест
Жлъчни колики
Запек
All Pages

Виодове болка в корема при децата.

Менструация

У големите момичета могат да се наблюдават периодично повтарящи се коремни болки във връзка с появата на менструация.

Болките се появяват преди или в самото начало на менструацията и могат да продължат през цялото й времетраене. Те са клинообразни или тъпи. Разполагат се в долнатa половина на корема.

Ацетонимично периодично повръщане

Срещащото се у нервни деца ацетонимично периодично повръщане може също да се съпровожда със силни коремни болки. Разпознава се по киселия ацетонов дъх на повърнатото и установяването на ацетон в урината. Някои заболявания на бъбреците и  п и к о ч н и т е  п ъ т и щ а също протичат с неясни коремни болки. Най-често тези болки се разполагат в хълбочната област и могат да се излъчват към пикочния мехур. Болките са колики образни, повтарят се често и не са така силни. Наблюдават се при вродени аномалии на отделителната система (например подвижен бъбрек{, двоен бъбрек, подковообразен бъбрек, разширено бъбречно легенче и др.), а също така и при остри възпаления на бъбреците и пикочните пътища. 

Пикочно каменната болест у децата също се изявява със силни коремни болки, които се излъчват към пикочния мехур, придружават се от появата на кръв в урината и затруднения в уринирането.

Жлъчните  колики, които се дължат на аномалии, камъни или възпаление на жлъчните пътища, се срещат рядко при децата и могат да се изявят с коремни болки. Болките

имат  коликообразен характер, отначало се усещат  по целия корем, а после се ограничават в в дясното подребрие, където е разположен черния дроб. Тези болки понякога се излъчват към дясната плешка или дясно рамо.

Запекът се среща също така и в детска възраст  и при него коремните болки не са рядка проява.Децата се оплакват от  болки около пъпа или лявата половина на корема.Болките идват на пристъпи, появата се внезапно и неочаквано изчезват. Причините за запека и неговото лечение трябва да се поставят и да бъдат решавани от лекаря.

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 148 посетителя в сайта