www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА НЕДОНОСЕНОТО ДЕТЕ?

(0 votes, average 0 out of 5)

Грижи за недоносено бебе. Кърмене на недоносеното бебе

Майката, която иска да кърми, ще трябва редовно да изцежда с помпa гърдите си и да предоставя кърмата на бебето по време на престоя му в болницата. Когато то стане но-едро и по-силно, медицинските сестри могат да помогнат да започне да кърми, обикновено преди бебето да се е прибрало вкъщи. Приучването на бебето да суче от гърдата е пpoцec, който се извършва постепенно. То е свикнало да се храни от шише, бързо се уморява и устата му е малка. Можете да получите помощ  от майка, която има опит и не се притеснява да кърми недоносено бебе. Не е нужно да се вземат никакви предпазни мерки.

Къпане на недоносено бебе

Веднага след като се прибере вкъщи, можете да изкъпете бебето във ваничка (то трябва да е затоплено). Когато започне да наддава добре, извеждайте го на разходка като всяко нормално новородено.

Трябва ли родителите да носят маски, когато се грижат за недоносеното бебе?

Не е нужно родителите да носят маски, дори и в началото, когато бебето се прибере вкъщи. То трябва да свикне с обикновените микроорганизми в семейството. Както всяко бебе или дете, то естествено не бива да бъде в контакт с външни хора с простудни заболявания - иначе не е необходимо, нито пък разумно, да се вземат каквито и да било други предпазни мерки.

Кога да започнат  имунизациите при недоносеното бебе?

Имунизациите заточват на двумесечна възраст, както при родените на термина бебета. Това е така, защото при недоносеното бебе почти не се получават реакции от инжекциите, а и то особено много се нуждае да бъде предпазвано от заболявания, като например коклюш.

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 487 посетителя в сайта