www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ПИКОЧЕН МЕХУР. ВЪЗПАЛЕНИЯ НА ПИКОЧНИЯ МЕХУР

(0 votes, average 0 out of 5)

 

Възпаление на пикочния мехур. Причини за възпаление на пикочния мехур

Главна причина за възпалението е някаква  и н ф е к ц и я, проникнала в мехура от легенчето или още по­-често през пикочния канал. Простудата на пикочния мехур предразполага към развитие на инфекции.

Често цистит възниква при въвеждане в пикочния мехур на недостатъчно стерилни катетри. Понякога циститът се предизвиква от г о н о р е я. Инфекцията при гонорея прониква в пикочния мехур от заразения пикочен канал.

Възпалението на лигавицата на пикочния мехур или цистит може да възникне вследствие дразненето и от камъни в мехура и разяждащи химични вещества.

Симптоми при възпален пикочен мехур

Наблюдава се  висока температура и обща слабост. В областта на пикочния мехур има болка, често пъти много силна, излъчваща се в пикочния канал. Освен болката характерни са честите позиви за уриниране. Те са много болезнени, количеството урина, отделяна на един път, е съвсем незначително; понякога  се отделя само няколко капки урина. От намиращата се в нея гнои урината е мътна, понякога с червеникав оттенък вследствие голямото количество червени  кръвни телца. Често в урината има слуз и парцали поради наличието в нея на излющен епител от пикочния мехур. При престояването урината бързо става алкална с рязка амонячна миризма.

 

Прочетете още за цистита:

 

Как да се справим с цистита?

Цистит през лятото

Какво трябва да знаете за цистита?

Червени боровинки при цистит

Хранене при цистит

Диета при цистит

Възпаления на пикочния мехур

Как да подобрим състоянието на пикочния мехур?

Хроничен цистит

Симптоми при цистит

 

Научете повече за цистита

 

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 151 посетителя в сайта