www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ОБРАБОТКА НА РАЗШИРЕНИ ВЕНИ С ЛАЗЕР

(0 votes, average 0 out of 5)

 

Какво представлява метода  за обработване на  разширени вени с лазер?

В страната методът се прилага от две-три години. Той се прилага при лечение на хронична венозна недостатъчност, вследствие на клапни венозни увреждания на голямата или малка повърхностна вена на долните крайници, включително и при болни с доста напреднали венозни разширения и появили се венозни язви. Неотдавна пироговските съдови хирурзи приложиха лазерния метод за лечение на разширени вени, съобщиха от пресцентъра на "Пирогов".

Как се извършва манипулацията?

Манипулацията е амбулаторна и се извършва в хирургична зала, при което се постига запушване на голямата или малка подкожна вена, посредством светлинната енергия на лазерния лъч, която се поглъща от хемоглобина на кръвта и се превръща в топлина. Във вътрешността на вената температурата достига до 70 градуса и вената буквално се „заварява”.

Какви са предимствата на метода?

Предимствата метода са:
1.Запазване на двигателната активност на пациента, веднага след манипулацията, както и работоспособността в следващите дни.
2.Използва се локален анастетик, така се избягва необходимостта от обща упойка.
В случай, че след манипулацията останат единични варикозни възли или малки венозни клончета, същите могат да бъдат облитерирани по метода на склерозираща терапия с пяна.
Лазерният метод на лечение е подходящ за всички възрасти, с изключение при: бременност и кърмене, при пациенти с нарушена или липсваща двигателна активност, дълбока венозна тромбоза, хиперкоагулация, артериални запушвания, тежки придружаващи заболявания.
Както в Европейския съюз, така и в България, лазерното лечение на разширени вени не се заплаща от НЗОК. Стойността на лечението зависи от цената на консумативите за еднократна употреба, които са вносни.

 

 

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови


loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 193 посетителя в сайта