www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ПЕТНА ПО РОЖДЕНИЕ

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

Как става отстраняването на петна по рождение?

Премахването на петната по рождение обикновено е относително лесно и се извършва най-често чрез процедури с лазери: лазер с пулсираща светлина се насочва към съответния участък от кожата, светлината преминава безопасно през прозрачните слоеве на кожата и нагрява кръвните телца, които причиняват белега. Това казва пред Агенция "Фокус" доц. Мирослава Кадурина, специалист-дерматолог от ВМА.

Какво е действието на лазера при отстраняване на петната?

„Светлината се излъчва от лазера пулсиращо и така топлината в кръвта се „разпръсква” без да нарани обкръжаващите тъкани. След това нагрятата кръв се съсирва и оставя кръвните телца атрофирали и с по-светъл цвят. Понякога само една процедура може да доведе до видими резултати, но в повечето случаи е необходимо да се извърши серия от третирания. Като цяло, терапията с лазери може значително да изсветли или дори да премахне петната по рождение без да остави никакви белези”, казва доц. Кадурина.

Кога трябва да се отстраняват петната по рождение?

Много хора се раждат с петна по рождение, които са различни по размер, цвят или разположение. Петната по рождение са уникални за всеки човек и не изчезват лесно.
Повечето петна по рождение са относително малки и не се виждат, но понякога такова петно може да е разположено върху част от тялото, която се вижда, затова се обръщат към козметичната хирургия за премахване на белезите.
Добре е подобни петна да бъдат премахвани колкото се може по-рано – при децата обикновено оцветяването на петната е по-леко и се налагат доста по-малко процедури за премахването
.

 

 

 

 


 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 200 посетителя в сайта