www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

БЕНКИ. Как да се избавим от тях?

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

 

Какъв е произходът на  червените бенки?

Всички червени бенки имат съдов произход. Най-често това са вродени образувания, различни по форма, цвят и размер.

Някои бенки може да изпъкват над кожата и да образуват така наречените ангиоми, които са доброкачествени тумори.

Къде се локализират бенките?

Бенките могат да се срещат върху всеки участък от кожната обвивка, но най-честите места за локализирането им са лицето, гърбът и шията. Понякога изчезват от само себе си, но по-често с възрастта те се увеличават по размер и започват да кървят.

Как да се избавим от бенките?

Има няколко начина да се избавим от бенките. При плоски бенки в козметичната практика обикновено се използва въглероден сняг. Най-честият и ефективен метод е хирургичният. Когато петната се отрязват, поразените кожни участъци се отстраняват и се заменят с нова кожа.

Как се лекуват ангиомите?

В последните години за лечението на ангиомите все по-често се прилага методът на електрокоагулацията. От всички съществуващи методи този е най-ефективен, но е много дълъг. Понякога лечението продължава до 3 г. Съществува една закономерност - колкото е по-тъмна бенката, толкова по-лесно и по-бързо се поддава на лечение.

Медицина препоръчва малките бенки да се премахват в ранна детска възраст, тъй като с възpaстта се увеличават по размер. Едрите петна може да започнат да се лекуват от времето на достигането на пълнолетие.

 

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 420 посетителя в сайта