www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

КАК СЕ ПРЕМАХВАТ БРАДАВИЦИТЕ?

(2 votes, average 4.50 out of 5)

 

Премахване на брадавиците в домашни условия

Можете да опитате да отстраните брадавиците в домашни условия и да ги третирате с народни средства. Но са възможни белези, заразяване на кръвта и това дори не са най-опасните последствия от лечението на брадавиците в домашни условия. Непрофесионалното им обработване може да предизвика израждането им в злокачествени тумори. Докато в същото време професионалните методи, предлагани в съвременните клиники, позволяват този проблем да се реши бързо и безболезнено.

Методи за премахване на брадавиците:

- Лазерокоагулация (премахване с лазер);

- Криодеструкция или криотерапия (премахване с

течен азот);

- Електрокоагулация (премахване на брадавиците с ток с висока честота);

- Хирургичен метод против брадавици (изрязване на брадавиците);

- Химичен метод (изгаряне на брадавиците с киселина).

Лазерно премахване на брадавиците

Най-съвременен е методът е лазерното премахване на брадавиците. Той отнема всичко на всичко 1- 2 минути. След лазерното третиране остава само малка вдлъбнатина, която изчезва безследно след 2 седмици. Това е най-слабо травматичното средство: в процеса на премахването на брадавиците лазерът позволява да се контролира дълбочината на въздействие с точност до микрон. Към плюсовете може да отнесем и това, че лазерът е безкръвно средство срещу брадавиците и осигурява пълна стерилност на процеса. Зарастването на раната става на 5-10-ия ден, безболезнено, без да са налагат ограничения от занимания със спорт или контакт с вода. Още повече, че лазерът, изгаряйки тъканта, затваря достъпа на вируса и препятства повторната поява на брадавици и папили.

Премахване на брадавиците чрез електрокоагулация

Чрез метода на електрокоагулация брадавиците се премахват с електрически ток с висока честота. Той има редица положителни ефекти - изгаряйки близко разположената тъкан, затваря достъпа на вируса на брадавицата до здравата тъкан, дезинфекцира и не позволява кръвотечение. В същото време, тъй като е съвременен метод за лечение на брадавици, електрокоагулацията не е подходяща за тяхното дълбочинно премахване, защото оставя като последствие малко ръбче.

Премахване на брадавиците чрез течен азот

Премахването на брадавиците с течен азот предполага тяхното дълбоко замразяване. В процеса на криодеструкция на брадавиците няма контакт с кръвта, което изкточва вторичното заразяване на здравите тъкани.

Съществен недостатък на криотерапията за премахване на брадавици е невъзможността да се регулира дълбочината на въздействие. При недостатъчно замразяване в процеса на премахване на брадавиците чрез криотерапия се налага това да се прави повторно, а при свръхзамразеност може да се формира ръбче или белег. Има и още един недостатък при изгарянето на брадавиците с течен азот - зебележим оток след процедурата и епидермален мехур, който остава няколко дни след премахването на брадавиците.

Хирургичното изрязване на брадавиците е съпроводено с наличието на шев, който е по-малко или по­ вече забележим, дори и да е козметичен. Този метод за премахване на брадавици се съпровожда с кръвотечение, има риск от вторична зараза и може да стане причина за повторна поява на брадавици.

 

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 1606 посетителя в сайта