www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ЗАЩО СЕ ПОЯВЯВА ЕКЗЕМА?

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

Какво представлява екземата?

Неприятен обрив, от който може да сърби, да се люпи, да е във вид на мехурчета или  дребни пъпчици, обикновено се появява  по лицето ръцете,зад ушите, краката и в свивките на колената и лактите.

Какво какво би могло да причини екземата?

Непоносимост към някоя храна,нарушаване на микробиологичния баланс в организма и друго стомашно чревно раздразнение което предизвика защитен отговор от имунната ни система.Понякога причинители на екзема е външен дразнител в разни други случаи дължи на вътрешните процеси в организма ни.

Какви мерки да вземем?

Ако става дума за хранителна чувствителност трябва да се избягват съответните продукти от менюто за срок от 6 до 8 седмици -достатъчно дълъг период в който  кожата  може да се възстанови  и екзема да изчезне без прием на медикаменти.

Каква е връзката между хранителната непоносимост  и кожата?

 

Тъканната обвивка на червата ограничава пропускливостта им като по този начин позволява само на хранителните вещества да преминават през кръвообращението,докато  токсините и  не добре  смляната храна остават в  тях, за да се изхвърлят по- късно. В течение на времето ,храните, които ние не понасяме добре, но продължаваме да консумираме, увеличават пропускливостта на тънките черва  и токсините  успяват  да се промъкнат в кръвообръщението /състоянието е познато като синдром на пропускливите черва/.Това е сигнал за имунната ни система която, за да ни защити  атакува не само токсините, но и клетките  на организма. В резултат се стига до възпаления,  които се появяват по различни начини, включително и като екземи по кожата.

 

 

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 1667 посетителя в сайта