www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Фимоза

(0 votes, average 0 out of 5)

Описание на фимоза

Фимозата обикновено е вродено заболяване на мъжкия полов член, но понякога може да се развие и по-късно. Проявява се със стесняване на кожния отвор на върха на члена,  което пречи за свободното излизане на главата. Когато стеснението е  силно изразено, получава се затруднено  уриниране  и раздуване на кожичката. Урината се задържа около главата на члена и  областта се възпалява.

Последици от фимоза

При възрастните мъже силно проявената фимоза може сериозно да възпрепятствува половия живот у мъжа.

Лечение на фимоза

При деца отстраняването на фимозата  може да се получи чрез разширяване. При тези  степени на фимоза е необходима операция (обрязване), която позволява кожата  около члена да се издърпва напред.

Причини за парафимоза

Парафимозата е състояние, при което стеснената кожичка  е била изтеглена насилствено назад, главата на члена се заклещва в тесния пръстен, не може да се върне и отича. Парафимозата възниква най-често при полово сношение или онаниране. Ако заклещването не се отстрани своевременно, главата на члена може да некротизира. В самото начало на заклещването може да се опита внимателно освобождаване на главата през тесния кожен отвор. Ако това не се удаде, се прибягва до операция.

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови


loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 158 посетителя в сайта