www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Неврастения причинява бърза умора

(0 votes, average 0 out of 5)

 

Описание на неврастенията

Неврастенията е заболяване, при което има значително повишена нервна възбуда (слабо вътрешно задържане), но болният бързо се изморява. Причини за неврастенията са външните дразнители, които действат с голяма сила по продължително време, особено психични, нервни стресовe, напрегната умствена работа, семейни конфликти, битови неуредици, нереализирани желания.

Форми на неврастения

Неврастенията се изразява в две форми: хиперстенна - повишена възбудимост при незначителни поводи, силно отреагиране, повишена емоционалност, главоболие, болки в сърцето, стомаха и почти във всички органи, безсъние с вълнуващи, разстройващи сънища. Болният се събужна неотпочинал и през целия нен е отпаднал, трудно се концентрира и трудно запаметява. Пулсът му е ускорен. Хипостеннатa форма (потисната форма) на неврастенията се изразява с почти обратните признаци. Реакциите от външни емоционални дразнители е слаба. Болният е отпуснат, уморен, неработоспособен, сънлив през целия ден, не влиза в конфликти, всичко поема навътре. Обикновено е мрачно настроен депресивен синдром или изпитва страх без повод  (страхов синндром). Често му се плаче, но в някой случай става вечер  по-активен. Хипостенната форма на неврастенията най-често се появява като втори стадий на хиперстенната.

Сърдечната невроза е функционално заболяване на нервите на сърцето. без да са установени анатомични и кардиологични изменения. Тя е част от о6щото неврастенно заболяване и се изявява  със сърдечни болки - пробождания и ускорен пулс.

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 101 посетителя в сайта