www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ОЧИ.Очите след 40-те години

(0 votes, average 0 out of 5)

 

Очи. Какви  промени настъпват в очите след 40 годишна възраст?

Ако очите не ви създават проблеми, редно е след четиридестата си година да ги преглеждате всяка година, а след петдесетата - на три години. Четиридесетте са времето, когато очите започват да се променят. Обикновено тогава става все по-трудно да се фокусират върху близки предмети. След петдесетгодишна възраст трябва да преглеждате очите си веднъж годишно за признаци на глаукома или други болести на очите.

Симптоми, които предупреждават да си направите очен преглед

Признаците, че не успявате да се фокусирате върху близки предмети са напрежение в очите, усещане за умора на очите. Ако вече сте далекогледа, може да се наложи да коригирате диоптрите на очилата.При добро зрение е нормално някъде след четиридесетия си рожден ден да започнете да изпитвате известни затруднения при четене, шиене или нещо друго, което изисква гледане на близко  разстояние.

Затруднения при четене на близко

Прегледайте очите си. Лекарят вероятно ще ви предпише очила за четене. Оттам нататък диоптърът обикновено се сменя ежегодно до навършване на шестдесет и пет години, когато това става по-рядко. Не подценявайте прегледа на очите. Редовните прегледи гарантират своевременното установяване на почти всички отклонения, включително перде и хронична глаукома, а това дава възможност веднага да започне лечението.

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 204 посетителя в сайта