www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ГРИП 2011

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

 

Как да  се предпазим от гпипа?

Прекарвайте колкото е възможно повече време на открито, не в градски, а в извънградски условия. Освен това да не стоим дълго време в затворени помещения,  кина, дискотеки, зали - там контактът с болни хора е много по-възможен и пренасянето на инфекцията е много по-лесно.

Какъв да бъде начина на хранене?

Трябва максимално да се усили консумацията на плодове и зеленчуци, особено на цитрусови плодове. Те съдържат витамин С, който е чудесно средство за профилактика от грипна инфекция, стимулира имунната система, това също е много важно.

На какво да обърнат внимание хората с хронични болести, за да избегнат грипа?

Хората от рисковите групи – със сърдечно-съдови заболявания, злокачествени заболявания, тези над 65 години, както и децата до 12 години, трябва да започнат задължително да приемат имуностимулиращи средства. Препаратът „Респивакс”, който масово се използва в страната, и се изнася и за чужбина е добър избор. Това е утвърден препарат за стимулация на имунната система. Съществуват много други препарати на растителна основа, като хранителни добавки, които също могат да се използват с тази цел.  Засилените  възможностите на имунната система ще помогнат тя сама да се справи с една грипна или друга вирусна инфекция. 

 

 

 

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 82 посетителя в сайта