www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

КАК ДА СПРЕМ ПАНИЧЕСКАТА АТАКА?

(0 votes, average 0 out of 5)

 

 

Как да спрем развитието на паническата атака?

Първо - ако почувствате, че паническата криза приближава и вашето дишане се учести, поемете дълбоко въздух и вдишвайте, и издишвайте бавно в книжно чувалче или просто в шепите си.

Второ - променете начина си на живот, правете често упражнения - това ще изразходва насъбралия се адреналин. Хранете се редовно, като изключвате храни, повишаващи кръвната захар.

Трето - когато почувствате неприятен симптом, който свързвате с паническата атака, не се мъчете да го изключите, а просто го приемете, така той ще изчезне по-бързо.Представете си, че плувате и се сливате с вода, паниката ще изчезне.

Четвърто - не затваряйте емоциите си в себе си. Намерете си човек, с когото да споделяте.

Пето - когато паниката избухне, фокусирайте вниманието си извън вас, слушайте музика или си записвайте приятни за вас неща.

Шесто - разучете релаксиращи техники. Затворете очи, дишайте бавно и дълбоко. Концентрирайте се върху местата, където имате неприятно усещане,  и си представете, как то излита от вас.През цялото време не забравяйте да дишате - бавно и дълбоко.

Седем - всеки път си казвайте, че тези усещания не са нищо друго освен прекалена реакция на вашата нервна система. Те са временни и не ви застрашават физически.

Осем - разделете се със стресовите ситуации. Подгответе се да поискате помощ от другите и да бъдете малко по-настойчив, отколкото сте обичайно.

Девет - Не бъдете крайни при взимане на решения. Не сменяйте, да речем местожителството си, без да сте подготвили за това. Създайте си минимална сигурност при всяка нова промяна.Било то за работа и приятелски кръг.

Десет - проявявайте лечебна доза егоизъм, без това да предизвиква чувство за вина Така ще се спасите от прекалено изразходване на ресурсите на вашата психиката, а те ще са ви необходими, за да се справите с физическото изтощение, последица от паническата атака.

 

 

 

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 1245 посетителя в сайта