www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ШАБЛА - КЪМПИНГ "ДОБРУЖА"

Оценете статията
(0 гласа)

Кога функционира активно   къмпинг „Добружа”?

Къмпинг "Добружда", известен и като къмпинг "Шабла", функци­онира активно през юли и август. В другите топли месеци той е слабо посещаван. Но дори и в активния сезон тук няма много хора и можете да се насладите на пълно спокойствие.

Как да стигнете до къмпинг "Добружа"?

Стига се от шосето Шабла - фара на Шабла (рибарско селище Кария), като се отклонявате към морето малко след края на града. Къмпингът е като в спомен от миналото - нереновиран, но чист и уютен. Паркингите са безплат­ни, капанчетата - с ниски цени, но и (честно казано) с не много убедителна хигиена. Можете обаче да се насочите към новоотворените ресторанти във и край къмпинга, които предлагат и настаняване в осъвременена хотелска база. Плажът не е замърсен с отпадъци, въпреки че не е охраняем, а и никой не рекетира туристите да плащат каквото и да било. Отворени са няколко групи бунгала, част от които обновени, други - просто освежени. Мястото се посещава от много чуждестранни туристи, авантюристи и хора от близките румънски градове. Къщи за гости и хотели има и в самия град Шабла, особено за по-претенциозните туристи там може да се намери търсен лукс, а разстоя­нието до плажа е нищожно, ако сте на море с автомобил.

Духът на най-северното ни Черноморие се усеща и тук с безкрайните хо­ризонти, които ни съпътстват както в посока морето, така и в посока сушата. Като недостатък на плажа е честото студено течение, което може да бъде лоша компания на вашата почивка, както и множеството черупки от миди, из­хвърляни от морето на това място, които режат краката, особено ако морето е бурно и не виждате къде стъпвате.

Какво знаем за Шабленския морски фар?

В близост е построен най-старият морски фар на Балканския полуостров - Шабленският. Това всъщност е и най-източната точка на България, а сле­дователно тук слънцето изгрява с около 20 минути по-рано, отколкото в София.

Красивото езеро "Тузла"

 

Също на юг от къмпинга е и езерото Шабленска тузла - място, известно с лековитата си кал. Ако се отправите на юг по плажа, ще достигнете до мес­тата, където можете да намажете цялото си тяло с калта и да наблюдавате многообразния растителен и животински свят на това неурбанизирано кътче от нашето крайбрежие.

 


Подобни статии (по етикети)


loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 185 посетителя в сайта