www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ВАКАНЦИОННИЯТ КЛУБ "РУСАЛКА" И ПТИЧИЯ ЗАЛИВ

Оценете статията
(0 гласа)

Кога е изграден ваканционния клуб "Русалка"?

Курортът е изграден по френския модел на Клуб "Медитеранее" през 1968 г. Мястото е приказно красиво и край него гнездят много птици, откъдето идва и името на най-южната част на комплекса - Птичия залив.

Ваканционният клуб е функционирал като курортна база на "Балканту­рист" през социализма, след което е приватизиран. За съжаление оттогава досега комплексът непрекъснато е съпътстван от скандали. Разположен на едно от най-впечатляващите места по Черноморието, съчетаващо високите и красиви червени скали с прозрачното и чисто море и няколко живописни плажчета, заедно с територията на Птичия залив, ваканционният клуб влиза постоянно в новинарските емисии заради недоволството на хората, свърза­но с достъпа до плажа и непосилните цени, наложени от собствениците за влизане в комплекса и плажуване, както и заради незаконното строителство - като яхтеното пристанище в курорта, което беше съборено от правител­ството, или придобитите от собствениците на Русалка земи, които според министъра на земеделието са незаконно усвоена част от горския фонд на държавата и т.н.

Въпреки че административният съд постановява премахването на бариерите и осигуряването на свободен достъп до плажа на Русалка, който е изключителна публична държавна собственост, все още в него има бариери и фактически до плажа се допускат само платилите all iпсlusivе пакет за но­щувки и настаняване, а за останалите граждани е оставено малко плажче в северната част на курорта, където също се събират такси за паркинг и няма място за собствени чадъри.


loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 904 посетителя в сайта