www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

КАВАРНА - ЦЕНТРАЛЕН ПЛАЖ

Оценете статията
(0 гласа)

Кога е основана Каварна?

Каварна е основана през V век пр. Хр. от гръцки колонисти, разположили на платото на нос Чиракман колонията Бизоне. Днес Каварна е един чудесен морски град, динамично развиващ се в последните години. Освен в България той е известен и по света като столица на рока. Най-популярните рок групи са имали концерти тук, което привлича много туристи, интересуващи се не само от морска почивка. Градът е добре уреден, има хубав площад, множество ра­ботещи магазини, интересен исторически музей, където е изложено миналото на региона, което е изключително богато - например съкровища от антични, византийски, венециански и западноевропейски монети свидетелстват за ико­номическите и политически контакти на Карвунското княжество с Черномор­ския и Средиземноморски свят.

Какви културни програми се провеждат в Каварна?

В Каварна се провеждат множество културни прояви, като Международния общобългарски младежки фолклорен събор "С България в сърцето", Миден и Рибен фест, Седмицата на морето и разбира се тя се прослави с "Калиакра" Рок фест.

Къде се намира плажната ивица в Каварна?

В града има хотели и квартири, където може да се нощува, но самият плаж е отдалечен. Желателно е да сте с кола, тъй като плажната ивица е на около 3 км югоизточно от центъра, но когато стигнете до там, можете да се възползвате от обширен безплатен паркинг и да похапнете в крайбрежни­те капанчета. В момента тече мащабно строителство на хотели, но въпреки това плажната ивица - която е изкуствено създадена - е сравнително без­людна и приятна за слънчев загар през целия сезон. Единствено по време на концертите мястото е претъпкано и дори може да се видят палатки на пясъка. От 2011 г. на плажа се провежда и Kavarna Dапсе Festival, където се събират диджеи от цял свят.

 

 

 


loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 967 посетителя в сайта