www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

КУРОРТ "СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА", ПЛАЖ "СВЕТИ ИЛИЯ", ПЛАЖ НА МВР

Оценете статията
(0 гласа)

Какви условия ще намерите на плажа на МВР /Свети Илия/ в курорта Св.св. Константин и Елена?

В миналото спокоен и усамотен плаж, ползван предимно от гости на Гран­дхотел Варна и почивната база на МВР, днес този плаж е заобиколен от мно­го големи хотели, построени на самия бряг. Разполага с много атракциони и голяма буна, където често могат да се видят рибари. Мястото е приятно и удобно са семейства с малки деца. Има и парк с пейки и места за почивка, къ­дето можете да се разходите след плаж. Предлагат се екскурзии с корабчета, изградени са и плувни басейни, ако не желаете да се къпете в морето. В тази част курортът е застроен и с частни вили и ваканционни апартаменти, къде­то може да отседнете сред спокойна обстановка, без автомобилен трафик. Работят и много ресторанти и механи, а в близост е и горещият минерален басейн, работещ до късно вечер.

Природните фактори на комплекса оказват благоприятно въздействие за обща профилактика и укрепване на организма, както и за повишаване на об­щата му устойчивост. Неслучайно още от царско време тук е функционирал санаториум, приемащ болни със сърдечносъдови проблеми, болести на об­мяна на веществата и ендокринната система, заболявания на опорно-двигателния апарат и храносмилателната система.

Във вилна зона Траката и Евксиноград има много къщи с озеленен двор и гледка към морето, които са на пешеходно разстояние от плажа на МВР. През лятото денонощно работят хранителни магазини, бензиностанции и аптеки.

 


loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 99 посетителя в сайта