www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Варна - плаж Трета буна, местност Салтанат (Кв. "Чайка")

Оценете статията
(0 гласа)

 

С какво е известен варненския плаж Трета буна (Салтанат) ?

Трета буна (Салтанат) е един от северните варненски плажове, където може да оставите колата си и да плажувате спокойно, Може да се отиде до него по бул, "Княз Борис 1" в посока Златни пясъци, като след търговския център "Пикадили парк" се завие надясно и покрай морето се достигне до Трета буна, Това е и единственият автомоби­лен път за плажовете Втора буна и Офицерски,

На това място работят две заведения за хранене с меню на прилични цени, но от близкото рибарско селище можете да си купите прясна риба, с която да си приготвите вкусна вечеря или местния специалитет варненска рибена чорба.

Посетете Делфинариума

Плажът е посещаван през целия сезон, като тук основната атракция е Дел­финариумът. За да го посетите обаче, трябва да повървите до Втора буна, където има стълби или да се върнете с кола през автоалеите на Морската градина. Започналото укрепване на ската през 2012 г. вероятно ще създава трудности на летовниците да посетят пеша атракцията. Варненският делфи­нариум е открит през 1984 г. и е един от символите на българския туризъм, посещаван от хиляди български и чуждестранни гости на морската столица. В момента се отглеждат 6 делфина - 2 мъжки и 4 женски - Кимбо, Доли, Попи, Йоана, Бимбо и Айлийн, като половината от тях са родени във Варна. Популярното Делфин-шоу се води на четири езика едновременно и включва мно­жество атракции, като акробатика, балансировка, музика, пеене, танци и игри с публиката.

 


loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 117 посетителя в сайта