www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

ВАРНА "ЮЖЕН ПЛАЖ", КВ. ГРЪЦКАТА МАХАЛА"

Оценете статията
(0 гласа)

С какво е известен "Южния плаж във Варна"?

Южният плаж е най-просторният в старата част на града. На юг граничи с пасажерското пристанище. В него функционират най-известните плажни заве­дения и клубове, които събират младите хора в летните нощи. Символ на плажа е изградената още през социализма ролба. Но освен пързалката, край плажа се намират много интересни места за посещение, като например Аквариумът - където могат да се види невероятно разнообразие от живи морски риби, както и богата колекция от препарирани видове. Подобен салон, представящ ихтио­фауната, има само в Националния природонаучен музей в София, но там живи биологични видове няма. В съседство до плажа е Военноморският музей, който демонстрира историята на българския отбранителен флот от неговото създава­не до днес. До плажа е разположен и корабът-герой ,дръзки".

Южният плаж е недостъпен с автомобил, но може да се потърси място за паркиране по улиците над бул. "Приморски", разделящ града от Морската градина. Край плажа работи и обновеният общински плувен комплекс, където можете да спортувате в приятна и модерна обстановка.

Южният плаж, поради географското си разположение, често е набедяван за най-мръсния по нашето Черноморие. Причината е неиздържащата кана­лизация, заради която водата неведнъж е била със завишени показатели за бактерии през годините. Актуалните данни сочат, че след направения ремонт на преливника водата вече не е опасна на плажуващите.  Най­-високите стандарти на Евросъюза по отношение на чистота на плажовете са задължителни  от 2015 г.


loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 191 посетителя в сайта