www.zdravni.com

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Истина, която бе скрита в сериала „Завинаги“, излезе наяве

Оценете статията
(0 гласа)

 

Горчива истина, която бе скрита в сериала „Завинаги“ излезе наяве!

Новата поредица „Червената стая“ показа дъщерята на Сюрея Яз (Алия) в истинската й светлина. Психично болната Алия от Червената стая всъщност е Яз - дъщерята на Сюрея от“Завинаги“! Сериалът „Завинаги“, който се излъчваше 3 сезона по Star TV и завърши през юни миналата година, ще остане в спомените на зрителите за много години напред. Героите от поредицата Аслъ Енвер (Сюрея), Йозджан Дениз (Фарук) и Ипек Билгин (Есма Султан) остават в паметта на много почитатели на сериала „Завинаги“.

Историята на „Завинаги“се основава на реални събития. Д-р Гюлсерен Бударажиолу, която написа и историята на новия сериал „ Червената стая, която сега се излъчва по TV8, както и историята на телевизионния сериал „Апартамент на невинните“ по TRT1 и „Моята къща“ по TV8, се основават също на откъси от книгите на психиатърката, събрани от нейната лекарска практика.

Интересното е, че с появата на персонажа на Алия в телевизионния сериал "Червената стая", на екрана се изясни връзка между двете теленовели: „ Завинаги“ и „Червената стая“. Ние познаваме Сюрея от поредицата „ Завинаги “ като човек, който е любящ и е въплъщение на добротата, толерантността, разбирателството.Тя е чудесна майка и съпруга, която се бори с две големи противнички: Есма Султан и Ипек. В края на сериал Сюрея, Есма и Ипек се превръщат в големи приятелки, които си помагат една на друга. Истинската история, обаче е съвсем различна!

Сюрея всъщност е шизофреничка, но това състояние на героинята не биваше да се пресъздава в „ Завинаги “!

Още в последния, 3-ти сезон на „Завинаги“, истината започна да се разплита, макар и малко. С появата на Ахсен Еролу, която играеше Яз в първия епизод от 3-ия сезон на поредицата, зрителите бяха изумени, защото Яз обърна всичко с главата надолу, казвайки: „Сюрея уби баба ми“. Героинята Яз, която се появи в няколко епизода от поредицата, благодарение на скок във времето, който направиха сценаристите, внезапно изчезна и вече не я видяхме, а на екрана ни показваха нейното детство.

Зрителят беше шокиран от думите на Яз, той не можеше да разбере какво се бе случило. Неприязънта на зрителите към героинята Яз беше отразена и в социалните мрежи. Критиката заливаше безпощадно създателите на сериала. Никой не искаше да вижда Сюрея в подобна светлина в поредицата. Но в историята, взета от книгата на д-р Гюлсерен Будайджиоглу "Върни се към живота", ситуацията е точно такава: Сюрея е болна от шизофрения, а дъщеря й Яз (името й в книгата е Алия) е подложена на тежко психологическо и физическо насилие.

В началото на 3-ия сезон на „Завинаги“, историята трябваше да отразява реалното състояние на Сюрея,

както беше в повествованието в книгата, но предполагаме, че тя е била променена, поради неодобрителните реакции от социалните мрежи. За зрителите беше жестоко признанието на Яз, че майка й е убила баба й, нещо, което трябваше да се случи преди финала на сериала „Завинаги“. След тези реакции на зрителите, Сюрея продължи да играе ролята на героинята, с която бяха свикнали феновете. Всички обичаха добродушната Сюрея и тя трябваше да остане такава до самия край на филма. Сценаристите не биха могли да си позволят драстична промяна, която да настрои зрителите срещу тях и да падне рейтинга на сериала!

Разтърсващата новина, че Сюрея е шизофреничка, бе публикувана в списанието televizyongazetesi.com и тази вест беше широко дискутирана.

Дениз Акчай, една от оригиналните автори на сценария на поредицата „Завинаги“, направи следното изявление по темата, докато се излъчваше 3-и сезон на „Завинаги“: „Образът на Сюрея е основният проблемен герой в книгата на д-р Гюлсерен Будайджиолу „Върни се към живота“. Тя е болна от шизофрения. Сюрея е с тежки проблеми, тя не е харесвана от никого. Сюрея е жена, която се отказва от собствените си интереси, за да принуди свекърва си да я приеме. Аз, например, прехвърлих повече от характеристиките на Сюрея върху Ипек. Имението бе една претъпкана къща, всичко това е истина, която пресъздадохме от повествованието на д-р Будайджиолу. Но направихме трансформация с героите в книгата: взехме имената на героите от книгата и ги превърнахме в съвсем други хора, така че историята да се промени. Беше ми дадена свобода да сменя сюжета."

Зрителите научават каква е истинската история на Сюрея,

че тя е болна от шизофрения, но я приемат такава, каквато им се показва в „Завинаги“. Създателите на поредицата виждат голямото одобрение, което зрителя има към Сюрея и решават да не я променят и престават  да разказват историята на порасналата дъщеря Яз.

В момента, в който героинята Алия се появи в сериала "Червената стая", зрителите си припомниха събитията в „Завинаги“! Защо, когато историята на Алия започва да се развива, зрителят направи връзка със „Завинаги“? Защото героите и Имението в Бурса ги върна към „Завинаги“. Голямо имение, богато семейство, дете, което е било малтретирано, майка с шизофрения ...

Историята в „Червената стая“ продължава след смъртта на баба й Есма,

след като майката й Сюрея се обесва, а бащата алкохолик не спира да малтретира дъщеря си ... но нека видим какво ще стане в сериала, и какво ще ни разкаже Алия в „Червената стая“.

Онези, които са чели книгите на д-р Гюлсерен Будайджиолу вече са започнали да обсъждат тази ситуация в социалните мрежи.

Алия идва в клиниката на д-р Будайъчиолу. Тя е момиче, завършило с отличие Юридическия факултет. Живее сама в имение и е малтретирана от мъжете, които среща в живота си. Тя е готова на всичко, само и само да я обичат. Майка й Сюрея не й е давала любов години наред, а я е пребивала.

Д-р Гюлсерен Будайджиолу се опитва да накара Алия да говори, но момичето не може да разказва за личния си живот и за преживяното, защото не вярва на никого. Лекарката се мъчи да я предразположи да споделя, като разказва различни истории от практиката си.

Алия никога не е получавало любов от майка си Сюрея.

Майка й забременява, докато баща й е бил в затвора. Сюрея е като робиня, защото Есма Султан винаги се отнася с майката на Алия като с боклук. Сюрея започна да служи на Есма Султан, като й се подчинява безприкословно. Тя забравя, че има дъщеря и всички в имението тормозят детето. Никой не го обича. Детството на Алия преминава в криене, за да не бъде малтретирана.

Когато баща й излиза от затвора, той също не се интересува от Алия. Защото е непрекъснато пиян. Веднъж, когато Есма Султан е във ваната, се подхлъзва и пада. Обвинена е Сюрея и е вкарана в затвора. Когато Сюрея излиза от затвора, всичко се променя, тя се превръща във враг на Алия

Последна промяна на Събота, 26 Септември 2020г. 14:07ч.

loading...

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента има 68 посетителя в сайта